ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Συνειδητές Αναπνοές Breathwork: Ματούλα Πισκοπάνι

ευεξία Sep 03, 2023
1. Τί είναι οι Συνειδητές Αναπνοές Breathwork?

Rebirthing/Breathwork είναι μια τεχνική αυτογνωσίας που στηρίζεται στις Συνειδητές Αναπνοές υποστηριζόμενες από έμπειρο και εκπαιδευμένο πρακτικό. Ο ρυθμός, η επανάλειψη και το βάθος καθορίζουν τη συνεδρία η οποία με απλό, ασφαλή και δυναμικό τρόπο προσομοιά την ίδια τη ζωή και τον τρόπο που αντιδρούμε ή αποκρινόμαστε σε αυτή, αναβιώνοντας το σύνολο των πεποιθήσεων μας και των επιπτώσεων που αυτές έχουν στο σώμα και στη ζωή.

2. Τί μπορεί να συμβεί κατά την διάρκεια και ύστερα από το session?

Κατά τη διάρκεια των Συνειδητών Αναπνοών το φυσικό, νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό μας σώμα γίνονται ένα οκοκληρωμένο σύνολο μέσα από το οποίο μπορώ και επεξεργάζομαι πληροφορίες με το πρίσμα συνειδητότητας ολόκληρου του είναι μου - σε αντίθεση με το "καταλαβαίνω μέσα από το νου, ή το συναίσθημα." Το σώμα που είναι ο δέκτης των εμπειριών μου γίνεται το κανάλι μέσα από το οποίο συγκεντρώνονται όλες αυτές οι πληροφορίες προκειμένου να κατανοήσω και να αλλάξω δεδομένα και να χρησιμοποιήσω νέα προς όφελός μου. Αυτο σημαίνει ότι μπορεί να έχω πιο έντονη την αίσθηση της ζέστης ή του ψύχους, να βιώσω συναισθήματα που συνδέονται με μνήμες ή και σκέψεις, να μαγκώσει το σώμα στα άκρα, ή ακόμα να απελευθερώσω μετεγχειρητικούς πόνους. Στο τέλος, αφού έχω ολοκληρώσει κύκλους συνειδητότητων μέσα από το δικό μου προσωπικό και μοναδικό ταξίδι )κάθε φορά που υποστηρίζομαι στις Συνειδητές Αναπνοές), φτάνω μια κατάσταση βαθειάς ηρεμίας, διαύγειας, και νέου χώρου μέσα μου για να γεννηθεί μια νέα τάξη πραγμάτων στον δικό μου χωροχρόνο.

3. Ποιά είναι τα οφέλη των Συνειδητών Αναπνοών?

Απελευθερώνοντας πόνους, φόβους αρνητικές σκέψεις και ότι δεν με έχει εξυπηρετήσει στο παρελθόν, φτάνω στο επιθυμητό σημείο να μπορώ να κάνω πράγματα εκει που πρώτα δεν τολμούσα, φέρω αλλαγές με απόλυτα φυσικό τρόπο και δημιουργώ χώρο για θετικά στοιχεία στη ζωή μου που επηρεάζουν θετικά και την υγεία μου.

4. Πόσο σημαντική είναι η αναπνοή μας?

Η αναπνοή είναι ζωή. Τη θεωρώ δεδομένη καθώς δεδομένη θεωρώ και τη ζωή. Τόσο συνυφασμένες είναι οι δυό τους. Ο τρόπος που ζω αντικατροπτρίζεται στον τρόπο που αναπνέω. Η ανάσα είναι πιο βαθειά όταν νιώθω ασφαλής, μακραίνει και γεμίζει όταν ανακουφίζομαι (αναστεναγμός), κόβεται όταν τρομάζω, είναι ρηχή όταν αγχώνομαι. Όταν μάθω να κυριαρχώ στον τρόπο που αναπνέω ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω μου τότε τα οφέλη είναι τεράστια καθώς αυτή η ασφάλεια γεμίζει όχι μόνο το σώμα, αλλα και όλο μου το είναι εξυγειαίνοντας όλο το φάσμα του εαυτού μου.

5. Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε ολιστικά την υγεία μας?

Ολιστικά σημαίνει ολοκληρωμένα. Η ιατρική ασχολείται με το σώμα, η ψυχιατρική με το μυαλό και τη συμπεριφορά, η ψυχολογίαι με την ψυχολογία και τη συμπεριφορά, H Breathwork τεχνική αγκαλιάζει ότι περικλειει τον εαυτο: νου, σώμα, συναίσθημα και πνευμα και οδηγεί στη διευρυνση της συνειδητοτητας. Καθώς όλες οι πτυχές της ύπαρξης μου εξυγειαίνοντα και διευρύνονται η υγεία μου αυξάνει καθώς της δίνεται περισσότερος ζωτικός χώρος και η αντιληπτικότητα μου διευρύνεται ώστε τα ερεθίσματα που δέχομαι να τα αντιλαμβάνομαι πιο άμεσα και ουσιαστικά και να μπορώ να επιλέγω και σύμφωνα με τα προτυπα αυτά.

6. Τι σε εμπνέει περισσότερο στο έργο σου?

Αγαπώ να βλέπω τους ανθρώπους να ενδυναμώνουν και να κινούνται στην κατεύθυνση που πραγματικά επιθυμούν και είναι αληθινή για αυτούς. Μέσα στα χρόνια έχω δει ανθρώπους να έχουν κόψει το τσιγάρο, να έχουν αλλάξει τοξικές συνήθειες σχέσεις και επαγγέλματα και να έχουν μπεί στη διαδικασία να επαναφεύρουν τους εαυτούς τους μέσα σε ενα κλίμα θετικών αλλαγών που προάγει την υγεία και την ομαλή πορεία της ζωή τους.

_________________________________________________________________________

 

Ματούλα Πισκοπάνι

Τα τελευταία 15 χρόνια, έχει βελτιώσει τις δεξιότητες και τις ικανότητές της ολοκληρώνοντας την τεχνική σαν Reiki Master, Δίαυλου καθώς και σαν έμπειρης οδηγού στο Διαλογισμό και την τεχνική των Ολοτροπικών Συνειδητών Αναπνοών (Holotropic Breathing). Εκτός από την παρακολούθηση του 1ου κύκλου σπουδών της στην Ψυχολογία (Γενική & Εφαρμοσμένη), έχει συνεργαστεί με κορυφαίους ανθρώπους στο επάγγελμα του Breathwork όπως ο John Stamoulos, η Sondra Ray και ο Leonard Orr, οι οποίοι έχουν όλοι προσθέσει την αξία τους στο έργο της. Η Ματούλα έχει υποστηρίξει την τεχνική Breathwork από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν διοργάνωσε την πρώτη εκπαίδευση Breathwork / Rebirthing στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη Ελληνίδα μέλος του Διεθνούς Ιδρύματος Συνειδητών Αναπνοών και σήμερα υπηρετεί ως Εθνικός Αντιπρόσωπος για την Ελλάδα. Έχει υπάρξει μέλος του NZAB (Ένωση Breathworkers της Νέας Ζηλανδίας) όπου ζούσε επί έξι χρόνια. Με την ιδιότητά της ως εξειδικευμένος επαγγελματίας διοργανώνει σεμινάρια, ομαδικές και ιδιωτικές συνεδρίες Breathwork και παρέχει προγράμματα και εκπαιδεύσεις παγκοσμίως. Συνδεθείτε μαζί της στην ιστοσελίδα της.

Συνδέουμε φιλόδοξες Hellenides για να δημιουργήσουμε αλλαγές στις δουλειές μας και αποτύπωμα στον κόσμο που ζούμε.

Γίνε Μέλος

Μείνε συνδεδεμένη μαζί σας με τα νέα μας άρθρα, συμβουλές και podcasts!

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας.